https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hradecky-kraj-opravi-v-pohranici-43-km-silnic-za-550-mil-kc
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hradecký kraj opraví v pohraničí 43 km silnic za 550 milionů Kč

7.4.2017 08:00 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČTK)
Královéhradecký kraj hodlá letos dát do oprav silnic nižších tříd z různých zdrojů 900 milionů až jednu miliardu korun po loňských asi 670 milionech korun. / ilustrační foto
Královéhradecký kraj hodlá letos dát do oprav silnic nižších tříd z různých zdrojů 900 milionů až jednu miliardu korun po loňských asi 670 milionech korun. / ilustrační foto
Královéhradecký kraj získal z evropského programu česko-polské přeshraniční spolupráce dotaci 442 milionů korun na opravy zhruba 43 kilometrů silnic druhé a třetí třídy v pohraničí s Polskem. Celkové náklady oprav se odhadují na 548 milionů korun. Dále kraj získal na projekt turistické propagace kulturního a přírodní dědictví v pohraničí dotaci 4,2 milionu korun. ČTK to včera řekla mluvčí hejtmanství Martina Götzová.
 

Silnice v pohraničí bude kraj opravovat na Broumovsku, Náchodsku a v Orlických horách. Díky opraveným cestám by se měla podle hejtmanství zlepšit dostupnost česko-polského pohraničí, a měl by se tím podpořit turistický ruch a návštěvnost kulturních a přírodních památek v oblasti.

Stavbaři by měli zesílit konstrukce vozovek, v některých úsecích se silnice rozšíří. Oprav se dočkají i některé mosty a nábřežní zdi. Téměř ve všech případech budou muset stavbaři obnovit odvodnění silnic a svislé i vodorovné dopravní značení.

Příslib dotací získal Královéhradecký kraj na zasedání výboru programu Interreg V-A Česká republika - Polsko, kde se schvalovaly strategické silniční projekty. "Toto rozhodnutí završuje několikaleté úsilí o získání dotace. Byly podpořeny všechny tři projekty, na které Královéhradecký kraj žádal o dotace spolu s polskými partnery," uvedl krajský radní pro regionální rozvoj Pavel Hečko (ČSSD).

Královéhradecký kraj hodlá letos dát do oprav silnic nižších tříd z různých zdrojů 900 milionů až jednu miliardu korun po loňských asi 670 milionech korun. Opravy silnic patří mezi priority krajské duhové pětikoalice ČSSD, ODS, Koalice pro Královéhradecký kraj, koalice Starostů a Východočechů a TOP 09.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
Zdeněk Rychtera
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist