https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hradek-nad-nisou-se-chce-spojit-s-nemeckem-a-polskem-cyklostezkami
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hrádek nad Nisou se chce spojit s Německem a Polskem cyklostezkami

29.11.2001 20:37 | HRÁDEK NAD NISOU (ČIA)
Most přes řeku Nisu chce postavit město Hrádek nad Nisou na Liberecku. Jak uvedl vedoucí odboru výstavby a životního prostředí radnice Petr Kudláček, stavba by měla stát na místě zvaném Trojmezí, kde se stýkají hranice Polska, Německa a Česka. Náklady na realizaci projektu zatím nejsou známy, ale podporu předběžně přislíbila Evropská unie v rámci programu přeshraniční spolupráce.
 

"Myšlenka na turistické propojení Česka s Německem je stará několik let. Nisa zde tvoří přirozenou hranici a po obou stranách vedou turistické stezky a cyklostezky. Představujeme si, že jednoduchý můstek by umožnil přejíždět řeku bez omezení," řekl Kudláček.

Přemostění řeky je součástí společného projektu tří států nazvaného Tři země - jedna cesta. Ten si klade za cíl upravit místo, kde spolu všechny tři státy sousedí a rozšířit možnosti dalších vzájemných styků. "Bod Trojmezí chceme upravit, aby poskytl zajímavý zážitek. Provedeme parkové úpravy a umístíme zde skulptury, plastiky a informační tabule," řekl starosta Hrádku Milan Faltus.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist