https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hrebcin-ve-slatinanech-ma-nove-turisticke-informacni-centrum
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hřebčín ve Slatiňanech má nové turistické informační centrum

11.7.2020 01:42 | SLATIŇANY (ČTK)
Letošní návštěvnická sezona hřebčína je vinou epidemie koronaviru kratší. Běžně začíná dubnu, letos se turistům otevřel hřebčín ve Slatiňanech v červenci.
Letošní návštěvnická sezona hřebčína je vinou epidemie koronaviru kratší. Běžně začíná dubnu, letos se turistům otevřel hřebčín ve Slatiňanech v červenci.
Foto | Petr Kadlec / Wikimedia Commons
Národní hřebčín Kladruby nad Labem ve svém středisku ve Slatiňanech otevřel turistické informační centrum. Vzniklo rekonstrukcí historického památkového objektu u vstupu do areálu. Návštěvníkům poskytne lepší zázemí, kromě prodeje vstupenek a suvenýrů je součástí také sociální zařízení, řekl ředitel hřebčína Jiří Machek.
 

"Dosavadní návštěvnické centrum bylo v hlavní administrativní budově slatiňanského hřebčína a ne vždy ho návštěvník našel. Teď je v objektu hned za bránou do zámeckého parku a návštěvník ho minout nemůže," uvedl Machek.

Budova s cihlovým zdivem a imitací hrázděné konstrukce pochází z roku 1879, původně za vlastnictví rodu Auerspergů sloužila jako strážní domek celého areálu. Před rekonstrukcí jej hřebčín využíval pro ubytování zaměstnanců. Opravy stály více než tři miliony korun bez DPH.

Letošní návštěvnická sezona hřebčína je vinou epidemie koronaviru kratší. Běžně začíná dubnu, letos se turistům otevřel hřebčín v Kladrubech až v červnu, ve Slatiňanech v červenci. Podle Machka to bude znamenat ztrátu na vstupném odhadem 1,5 až dva miliony korun. Roční návštěvnost hřebčína je kolem 80 000 lidí, z toho 15 000 připadá na slatiňanský areál.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist