https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hroch-v-keni-smrtelne-pokousal-cinskeho-turistu-dalsiho-zranil
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hroch v Keni smrtelně pokousal čínského turistu, dalšího zranil

12.8.2018 18:41 | PRAHA (ČTK)
Čínský turista zahynul v Keni, když se v rezervaci na břehu jezera Lake Naivasha snažil vyfotit hrocha.  Ilustrační foto.
Čínský turista zahynul v Keni, když se v rezervaci na břehu jezera Lake Naivasha snažil vyfotit hrocha. Ilustrační foto.
Licence | Volné dílo (public domain)
Čínský turista zahynul v Keni, když se v rezervaci na břehu jezera Lake Naivasha snažil vyfotit hrocha. Zvíře jej vážně pokousalo v oblasti hrudníku a 66letého muže už se nepodařilo zachránit. Další turista byl po střetu s hrochem hospitalizován, oznámily dnes keňské úřady.
 

Incident se stal v sobotu večer a podle svědků se muži dostali k hrochovi příliš blízko. Pokousaný muž těžce krvácel a byl ihned přepraven do nemocnice, tam však později zraněním podlehl. Druhý Číňan utrpěl pouze lehčí zranění.

Zpravodajská společnost BBC uvedla, že ve stejné oblasti severozápadně od metropole Nairobi hroši letos zabili šest lidí. Nebezpeční savci se kvůli stoupajícím vodním hladinám při hledání pastvin vydávají i do blízkosti turistických oblastí.

Hroši jsou velmi agresivní, mají ostré zuby a mohou vážit až 2750 kilogramů, napsala BBC. Každoročně tato zvířata v Africe zabijí podle odhadů kolem 500 lidí.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist