https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/husak-sazka-halu-urcite-dostavi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hušák: Sazka halu určitě dostaví

11.2.2003 19:13 | PRAHA (ČIA)
Problémy s pozemky pod budoucí halou pro hokejové mistrovství světa, kvůli kterým Sazka zastavila stavební práce, nejsou neřešitelné a rozhodně nehrozí, že by stavbu definitivně zastavily. "Uděláme všechno, abychom mohli stavět dál," řekl v dnešním Interview BBC šéf Sazky Aleš Hušák. Podle jeho slov bude záležet zejména na tom, jak rychle se podaří tento problém vyřešit například tím, že se za stavbu haly zaručí stát, či Sazka nalezne jiného garanta.
 

Jak dále Hušák uvedl, dnešní problémy s firmou Quonex Real, respektive se zastavenými pozemky za úvěr této firmě, nejsou chybou Sazky a při uzavření smlouvy o budoucí kupní smlouvě k těmto pozemkům na ně neexistovalo žádné zástavní právo. "Nemohli jsme tušit, že se Quonex zaručí našimi platbami, nemohli jsme tušit, že banka podepíše závazek, že nás nebude o této záležitosti informovat, nemohli jsme vědět, že Quonex Real neplní své požadavky," zdůraznil Hušák.

Pozastavil se dále nad činností exekutorky, která se sice při exekuci z důvodu dluhů Quonexu drží litery zákona, přesto se však zdá, že hájí barvy této firmy. "Předně vztáhla exekuci na platby od nás a nikoliv na platby od Fondu národního majetku, je prapodivné, že exekuce zní přesně na částku, kterou jsme měli Quonexu zaplatit," domnívá se šéf Sazky.

Podle jeho slov Sazka bude zatím ve stavbě pokračovat, neboť jí to umožňuje zaplacené věcné břemeno. Co bude dál, se zatím neví. "Všechny možnosti jsou otevřeny, nejprve musí Quonex zaplatit své závazky a my budeme rádi pokračovat v dosavadní spolupráci. Pokud tak neučiní, bude to řešit soud," dodal Hušák.

Čeká se také, jak se zachová vláda, která by měla ve středu jednat o poskytnutí státní záruky Sazce za stavbu haly. Ve čtvrtek pak bude o řešení situace jednat vedení Sazky a firmy Bestsport, která řídí samotnou výstavbu haly.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist