https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hvizdala-odpovednost-za-metro-nese-hejl
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hvížďala: Odpovědnost za metro nese Hejl

9.9.2002 17:50 | PRAHA (ČIA)
Osobní odpovědnost za zatopení metra by měl nést náměstek primátora pro dopravu Martin Hejl. Vyplynulo to z dnešního vyjádření pražského zastupitele a kandidáta na primátora Michala Hvížďaly (US-DEU). "Hejl neměl vyvíjet tlak, aby metro jezdilo do poslední chvíle. Měl by ze své funkce odstoupit," řekl dnes Hvížďala.
 

"Podle povodňového plánu má být metro uzavřeno při průtoku Vltavy 1500 metrů krychlových a stalo se tak až při průtoku 4500 metrů krychlových," uvedl Hvížďala s tím, že k opatřením s uzavíráním metra se mělo tedy přistoupit už z pondělí na úterý 13. srpna. "Teprve v úterý vpodvečer 13. srpna se Hejl sešel s představiteli Dopravního podniku, aby projednal situaci a informoval primátora," podotkl Hvížďala. Kandidát na primátora nepotřebuje podle svých slov žádné další indicie k přesvědčení o Hejlově pochybení.

Podle Hvížďaly chyběl Praze během povodní manuál pro krizové situace. "Nejjednodušší by bylo hodit všechna pochybení na primátora, ale ten nebyl na radnici dostatečně dlouho, aby zajistil například takový plán pro krizové situace, jaký je běžný v Americe," uvedl Hvížďala. "Těžko se pracuje v týmu, kde jeden radní chce být před kamerou a druhý na dovolené," zhodnotil nakonec činnost krizového štábu během povodní Hvížďala.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist