https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hygienik-umoznil-kolaudaci-kladenske-elektrarny
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hygienik umožnil kolaudaci kladenské elektrárny

26.8.2000 16:00 | KLADNO (ČIA)
Kolaudaci kladenské elektrárny po více než rok a čtvrt trvajících sporech nic nebrání. Okresní hygienik náhle změnil své dosud záporné stanovisko kvůli překračování nočních hlukových limitů v nejbližším okolí energocentra. Padla tak poslední bariéra k finálnímu rozhodnutí kladenského stavebního úřadu.
 

Souhlas hygieniků k řádnému provozu zařízení je však podmíněný dvouletým obdobím, během kterého musí společnost ECKG snížit hlukový dopad na své nejbližší okolí. "Rozhodnutí hygieniků respektujeme, náš právní názor ale zůstává stejný. V okolí elektrárny by měly platit vyšší hlukové normy," uvedl mluvčí investorské společnosti ECK Generating Martin Frýdl.

Kladenská elektrárna v hodnotě přes čtrnáct miliard korun má plánovaný výkon přes 350 megawattů, původní termín zahájení byl stanoven na letošní leden, kolaudační řízení stavby je nyní pozastaveno kvůli odvolání ECK Genarating na výsledek měření hluku OHS Kladno.

Účastníky projektu jsou z 11ti procent a.s. Středočeská energetická a z 89ti procent holding Matra složená z 50ti procent z americké firmy NRG Energy, 30ti procent Nations Energy a 20ti procent El Paso Energy.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist