https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/iir-porada-konferenci-o-obchodovani-s-emisnimi-povolenkami
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

IIR pořádá konferenci o obchodování s emisními povolenkami

6.1.2005 11:12 | PRAHA (ČIA)
Odbornou konferenci o obchodování s emisemi oxidu uhličitého pořádá ve dnech 8. a 9. března Institute for International Research (IIR). Na konferenci naváže 10. března seminář na téma "Jak povolenky spravovat, registrovat a obchodovat." Obě akce se konají v pražském Hotelu Diplomat. Poplatek za účast na konferenci je 23 995 korun, za seminář 12 995 korun. Vyplývá to z informací IIR.
 

Na úvod konference uvede základní informace o systému emisních povolenek vedoucí oddělení změny klimatu ministerstva životního prostředí Tomáš Chmelík. Registr povolenek představí zástupci společností Operátor trhu s elektřinou (OTE), LogicaCMG a Soluziona. Druhý den konference vystoupí reprezentanti společností, kterých se týká systém emisních povolenek. Situaci na Slovensku představí ředitel odboru životního prostředí Slovenských elektráren Branislav Mihály.

Nový systém kontroly emisí oxidu uhličitého vstoupil v Evropské unii v platnost na počátku letošního roku. Kvóta pro ČR činí 107,66 tun oxidu uhličitého ročně. Kontrola emisí se v tuzemsku týká zhruba 430 elektráren, tepláren a průmyslových podniků. Emisní povolenky a obchody s nimi bude registrovat OTE, příslušný informační systém dodají LogicaCMG a Soluziona. V provozu bude od počátku března.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist