https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/impact-hub-spousti-ekologicky-akcelerator-climate-challenge
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Impact Hub spouští ekologický akcelerátor Climate Challenge

9.8.2019 09:00 | PRAHA (Ekolist.cz)
Akcelerátor nabídne podporu deseti projektům, které řeší témata týkající se životního prostředí a cirkulární ekonomiky.
Akcelerátor nabídne podporu deseti projektům, které řeší témata týkající se životního prostředí a cirkulární ekonomiky.
Téma ochrany životního prostředí, udržitelnosti i klimatických změn rezonuje společností. Ti aktivnější se snaží hledat cesty a řešení, jak s novodobými environmentálními problémy naložit. A právě jejich snahu ocení Impact Hub v novém akceleračním programu Climate Challenge. Přihlášky lze posílat do 15. září.
 

Akcelerátor nabídne podporu deseti projektům, které řeší témata týkající se životního prostředí a cirkulární ekonomiky. Zájemci se mohou hlásit do poloviny září, samotný program pak poběží od konce září do února příštího roku.

„Našimi akcelerátory už v minulosti prošlo nespočet šikovných a udržitelných neziskovek, start-upů i třeba firem, které řeší palčivá témata napříč společností. Chtěli jsme podtrhnout to, že ekologie nám není lhostejná, a tak jsme připravili tuhle novinku, která se orientuje vyloženě na zlepšení či obnovení našeho vztahu s přírodou,“ říká koordinátorka výzvy Lenka Krákorová.

Climate Challenge má zúčastněným pomoci zapracovat na srozumitelné vizi a misi, rozdělit si role a kompetence v týmu, potažmo nastavit správně budoucí strategii a získat bohatou síť kontaktů. Klasicky poskytne i konzultace a workshopy s odborníky, kromě toho budou zapojeným k dispozici tzv. mastermind skupiny. Tam prokonzultují všichni účastníci navzájem témata, která zrovna řeší, a využijí tak zkušeností a know how ostatních.

„Ti nejlepší, kteří postoupí do akcelerace, získají služby v hodnotě kolem sto padesáti tisíc korun,” zdůrazňuje Krákorová. Vítězstvím se budou moci pyšnit dva projekty, které navíc získají mediální a marketingovou podporu.

Tu nabízí v light verzi Impact Hub ještě před uzavřením přihlášek. Aktuálně zve všechny, kdo aktivně řeší jakékoliv environmentální problémy, na talkshow s názvem Blíží se konec světa? Aneb jak komunikovat a neděsit. Na té se 3. září hosté dozví, jak správně pojmout komunikaci vlastních ekologických aktivit, aby je veřejnost reflektovala. Uskuteční se v pražském Impact Hubu.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist