https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/informacni-agenturu-o-zivotnim-prostredi-cenia-povede-miroslav-havranek
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Informační agenturu o životním prostředí CENIA povede Miroslav Havránek

5.4.2018 09:28 | PRAHA (Ekolist.cz)
Miroslav Havránek komisi zaujal především jasnou vizí, kam agenturu CENIA v příštích letech směřovat, a přesvědčil ji i svými jazykovými schopnostmi a dlouholetými zkušenostmi v oblasti životního prostředí.
Miroslav Havránek komisi zaujal především jasnou vizí, kam agenturu CENIA v příštích letech směřovat, a přesvědčil ji i svými jazykovými schopnostmi a dlouholetými zkušenostmi v oblasti životního prostředí.
Zdroj | MŽP
Ředitelem agentury CENIA, české informační agentury životního prostředí, se od 16. 4. 2018 stane Miroslav Havránek. Nahradí Vladimíra Fantu, který z funkce odchází na vlastní žádost. Informuje o tom ministerstvo životního prostředí.
 

Miroslav Havránek uspěl ve výběrovém řízení, do kterého se přihlásilo celkem 9 uchazečů. Komisi zaujal především jasnou vizí, kam agenturu CENIA v příštích letech směřovat, a přesvědčil ji i svými jazykovými schopnostmi a dlouholetými zkušenostmi v oblasti životního prostředí.

"Mým cílem je posílit roli agentury CENIA coby informační agentury, která bude sloužit nejenom informačním potřebám státní správy, ale bude přístupnou formou poskytovat kvalitní a relevantní informace o životním prostředí i odborné a laické veřejnosti. Mou vizí je moderní, flexibilní informační agentura, která umí data sbírat, analyzovat, interpretovat a využít pro účely ochrany, hodnocení a plánování v oblasti životního prostředí," vysvětluje Miroslav Havránek.

Za sebou má Miroslav Havránek 17 let aktivní kariéry, během které se věnoval základnímu a aplikovanému výzkumu v oblasti hodnocení životního prostředí, a to v Centru pro otázky životního prostředí Univerzity Karlovy. Od roku 2012 působil současně jako externí expert agentury CENIA a je členem několika mezinárodních prestižních organizací: např. Evropského tematického centra pro odpady a materiály v oblasti zelené ekonomiky (ETC/WMGE) nebo Mezinárodní společnosti pro industriální ekologii (ISIE). Miroslav Havránek je absolventem studijního oboru Ochrana a tvorba životního prostředí na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy. Specializoval se na odpady a technologie.

"CENIA by měla naplňovat své poslání: být centrem informací o životním prostředí, které mají pevný základ. Přeji Miroslavu Havránkovi, aby se pod jeho vedením CENIA rozvíjela v respektovanou organizaci poskytující přesná a dostupná data o životním prostředí. Zároveň děkuji Vladimíru Fantovi za odvedenou práci a přeji mu jen to dobré v jeho profesním i osobním životě," říká ministr životního prostředí Richard Brabec.

CENIA je příspěvkovou organizací Ministerstva životního prostředí. Shromažďuje, hodnotí, interpretuje a rozšiřuje informace o životním prostředí, spravuje Integrovaný systém ohlašovacích povinností ISPOP nebo mapové služby Portálu veřejné správy, které představují praktickou aplikaci dat o životním prostředí. CENIA vznikla 1. 4. 2005. Název CENIA je zkratkou anglického přepisu Czech Environmental Information Agency.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist