https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/inspekce-dala-pokutu-firme-za-ulozeni-odpadu-na-hradecku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Inspekce dala pokutu firmě za uložení odpadu na Hradecku

10.3.2020 00:11 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČTK)
Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) dala pokutu 150.000 korun společnosti navoz.to. Firma porušila zákon o odpadech. / Ilustrační foto
Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) dala pokutu 150.000 korun společnosti navoz.to. Firma porušila zákon o odpadech. / Ilustrační foto
Foto | ČIŽP / Wikimedia Commons
Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) dala pokutu 150.000 korun společnosti navoz.to. Firma porušila zákon o odpadech tím, že od června do srpna 2019 navezla na pozemek v katastru obce Stěžery 10.135 tun odpadu, zeminy a kamení, uvedli včera v tiskové zprávě zástupci inspekce. Firma se proti pokutě neodvolala, sankce nabyla právní moci.
 

"Odpad (firma) soustřeďovala a využívala v rámci rozsáhlé terénní úpravy zadní části pozemku, který ale nebyl k nakládání s odpady určen. Obviněný k protokolu o kontrole nepodal žádné námitky a ani se k němu, do doby zahájení řízení o přestupku ani v rámci něho, nevyjádřil," uvedli zástupci Oblastního inspektorátu ČIŽP v Hradci Králové.

Podle zástupce firmy Vojtěcha Satrapy si neuvědomili, že postupovali v rozporu se zákonem o odpadech. "Jednali jsme v dobré víře. Investoři nás požádali o rekultivaci bývalé cihelny a během toho jsme měli možnost si materiál na to připravit. Bylo to ale shledané jako chyba," řekl Satrapa.

Za obdobný prohřešek nedávno dostala pokutu 125.000 korun společnost Sluneční stráň. Tato firma od srpna do listopadu 2018 neoprávněné uložila na pozemky u České Čermné na Náchodsku přes 21.000 tun odpadní zeminy s kamením a stavebními odpady.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist