https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/inspekce-vede-dalsi-spravni-rizeni-kvuli-pneumatikam-na-trianglu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Inspekce vede další správní řízení kvůli pneumatikám na Trianglu

27.4.2017 08:00 | ÚSTÍ N.L. (ČTK)
Firma Hargo se zabývá zpracováním starých pneumatik. Ty se však začaly hromadit i na místech, kde neměly podle inspekce co dělat. / ilustrační foto
Firma Hargo se zabývá zpracováním starých pneumatik. Ty se však začaly hromadit i na místech, kde neměly podle inspekce co dělat. / ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Foto | StevenFleming / Pixabay
Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) vede další správní řízení kvůli skladování pneumatik v průmyslové zóně Triangle u Žatce. Firma Hargo už za překročení kapacity zařízení a nesprávné uložení pneumatik dostala půlmilionovou pokutu, kterou nezaplatila. Novinářům to včera řekl ředitel oblastního inspektorátu ČIŽP v Ústí nad Labem Jaroslav Vacek.
 

Firma se zabývá zpracováním starých pneumatik. Ty se však začaly hromadit i na místech, kde neměly podle inspekce co dělat. "Vzniklo také riziko zahoření, proto jsme nařídili společnosti pneumatiky odstranit," uvedl Vacek.

Na nápravu dali inspektoři firmě lhůtu do května loňského roku. "Opatření bylo splněno jen částečně," řekl Vacek. Inspektoři proto zahájili další správní řízení s podnikem. "Není skončeno, proto o něm nemohu podrobněji mluvit," zmínil ředitel. Půlmilionovou pokutu, kterou potvrdilo ministerstvo životního prostředí, vymáhá po firmě celní správa.

Odpadů se týká nejvíce pokut, které Česká inspekce životního prostředí rozdá. Oblastní inspektorát v Ústí nad Labem, pod který spadá Ústecký i Karlovarský kraj, loni uložil celkem 216 pokut ve výši přes deset milionů korun. O rok dříve to bylo 245 pokut za skoro 12,5 milionu korun.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist