https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/inspekce-z-bruselu-navrhuji-posilit-veterinarni-kontroly
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Inspekce z Bruselu navrhují posílit veterinární kontroly

19.4.2002 14:29 | PRAHA (ČIA)
Zvýšit počet pracovníků veterinární kontroly, zlepšit kontrolní systém na jatkách a systém kontroly krmiv doporučila nedávno Rakousku obdobná inspekce EU, která od počátku tohoto týdne probíhá na území ČR. Informoval o tom dnes tiskový mluvčí Státní veterinární správy ČR (SVS) Josef Duben.
 

Smyslem bruselských inspekcí, které probíhají i v členských státech EU, je podle Dubna zejména kontrola důsledného veterinárního dozoru nad zdravotní nezávadností potravin a kontrola praktické aplikace evropské veterinární legislativy.

"Cílem je udržet veterinární dozor, to znamená zejména kontrolu na jatkách a ve zpracovatelských provozech, na vysoké profesionální úrovni a nedopustit, aby se státní dozor vymykal ze státních rukou. A dále pak důsledný dozor nad identifikací a registrací zvířat, jejíž smysl ne všichni zcela chápou. Jejím účelem není totiž jen dostát EU byrokracii, ale zamezit tomu, aby se do potravního řetězce dostalo zvíře neznámého původu, a tudíž podezřelé," uvedl Duben.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist