https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/integrovany-system-proveroval-kontaminaci-vody-na-kladensku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Integrovaný systém prověřoval kontaminaci vody na Kladensku

20.9.2001 15:09 | KLADNO (ČIA)
Ostrým testem prošel v noci na dnešek integrovaný záchranný systém v kladenském okrese. Akci spustilo hlášení policistů, kteří upozornili na násilné vniknutí do vodojemu v obci Brandýsek. Vzhledem k mimořádným bezpečnostním opatřením v návaznosti na teroristické útoky ve Spojených státech byli na místo přivolaní odborníci. Informoval o tom mluvčí středočeského hasičského sboru Ladislav Křivan.
 

"Oslovili jsme vodárny, upozornili jsme krajského hejtmana, přednostu okresního úřadu a další podstatné instituce," upřesnil Křivan. Jak dále uvedl, vodojem zásobuje pitnou vodou polovinu domácností v Brandýsku.

Následné rozbory potvrdily, že nedošlo ke kontaminaci zdrojů. "Pojali jsme proto zásah jako cvičení pro případ mimořádné události," doplnil Křivan. Zásah se obešel bez komplikací i navzdory pozdním nočním hodinám. Hasiči objekt zajistili novým zámkem a spolu s odborníky vyloučili nebezpečí pro obyvatele napojené na vodovod v těchto místech.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist