https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/internet-nabizi-novou-stranku-o-lesnim-prumyslu-v-eu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Internet nabízí novou stránku o lesním průmyslu v EU

5.6.2001 21:10 | PRAHA (ČIA)
DG Enterprise (Generální ředitelství pro podnikání Evropské komise) zpřístupnilo na internetové stránce s adresou europa.eu.int/comm/enterprise/forest_based/index.htm informace o hlavních aktivitách a politice Evropské unie v oblasti lesního průmyslu a odvětví s ním spojených. ČIA to oznámil Pavel Langhammer z Euro Info Centra Praha.
 

Podle jeho slov lesní průmysl a příbuzná odvětví v současnosti reprezentují jeden z největších průmyslových sektorů v Evropské unii. Tato odvětví jsou dnes konfrontována s několika trendy vývoje, které na jedné straně představují obrovské příležitosti, na druhé straně však kladou vysoké nároky na jejich konkurenceschopnost.

Zmíněná internetová stránka obsahuje základní definice odvětví a informace o politice EU, legislativě a odborných organizacích v této oblasti, včetně informací o jejich činnosti. Rovněž jsou zde k dispozici statistiky a odkazy na další zdroje.

Hodnota výroby lesního průmyslu a příbuzných odvětví byla v roce 1997 celkem 338 miliard eur s přidanou hodnotou 135 miliard eur, přímo zaměstnávala tři miliony lidí a představovala 10 procent z celkové výroby EU.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist