https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/investice-do-rychlostni-komunikace-17-praha-chomutov-budou-prozatim-dilci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Investice do rychlostní komunikace 1/7 Praha - Chomutov budou prozatím dílčí

21.2.2002 19:44 | LOUNY (ČIA)
Nová silniční přeložka se má ještě letos stavět na zhruba dvoukilometrovém úseku rychlostní komunikace 1/7 mezi Panenským Týncem na Lounsku a Hořešovicemi v okrese Kladno. Pavel Šváb z Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Praha dnes ČIA potvrdil, že náklady na vybudování úseku nové dvouproudové silnice budou činit téměř 200 milionů korun. Provoz by zde měl být zahájen v roce 2004.
 

Představitelé Ústeckého kraje prosazují rekonstrukci současné silniční trasy Praha-Chomutov na čtyřproudovou moderní rychlostní komunikaci s vazbou do sousedního Německa.

Rekonstrukce celého úseku z Prahy do Chomutova si vyžádá mnohamiliardové částky, v současné době však není finančně zajištěna. Na trase 1/7 se v dohledné době počítá s výstavbou mimoúrovňové křižovatky se silnicí 1/27 Most - Plzeň u Vysočan na Chomutovsku. Náklady na tuto stavební akci mají představovat přibližně 100 milionů korun. V současnosti probíhá na trase budoucí moderní rychlostní silnice 1/7 výstavba obchvatu kolem okresního města Chomutov.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist