https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/investor-asi-ziska-povoleni-ke-stavbe-stramberske-cementarny
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Investor asi získá povolení ke stavbě štramberské cementárny

26.11.2001 15:52 | ŠTRAMBERK (ČIA)
Výstavbě nové cementárny ve Štramberku na Novojičínsku nebude v zásadě bránit ministr životního prostředí Miloš Kužvart. ČIA to dnes potvrdil starosta Štramberka Jan Socha. "Ministr Kužvart navštívil Štramberk o víkendu a hovořil s představiteli dotčených obcí, jejich obyvateli i ekologickými aktivisty. Z debaty pro něj jednoznačně vyplynulo, že zdejší region určitě výstavbu cementárny podporuje," uvedl Socha. Potvrdil, že názor místních obyvatel a aktivistů je odlišný od názoru ekologických aktivistů z jiných částí republiky.
 

Socha dále řekl, že obce ve spolupráci s místními aktivisty jsou schopny pohlídat, aby obnovení výroby cementu ve Štramberku nijak nepoškodilo unikátní přírodu. "Nová cementárna přinese pro region nové pracovní příležitosti, které tolik potřebujeme. Samozřejmě ne za každou cenu, ale problém dopadu na životní prostředí je vyřešen vhodnými technologiemi," uvedl Socha. "Rakouský investor může pravděpodobně stavební povolení očekávat co nejdříve," potvrdil Socha.

Společnost Lasselsberger investuje do výstavby nejmodernější cementárny 2,2 miliardy korun. Chce začít stavět v příštím roce tak, aby provoz zahájila v roce 2003. Nový závod zaměstná kolem 150 lidí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist