https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/investor-pozadal-o-stavebni-povoleni-k-dalsimu-useku-obchvatu-plzne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Investor požádal o stavební povolení k dalšímu úseku obchvatu Plzně

30.11.2001 13:32 | PLZEŇ (ČIA)
O vydání generálního stavebního povolení na přibližně osmikilometrový úsek dálnice mezi Ejpovicemi a Černicemi požádalo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Ředitel výstavby ŘSD Petr Laušman dnes potvrdil, že se podařilo získat poslední pozemek na trase uvedeného úseku dálnice.
 

V prosinci se má podle Laušmana uskutečnit místní šetření a na počátku příštího roku chce investor získat stavební povolení. Pokud zahájení stavby nezpozdí případná odvolání účastníků řízení, mohlo by se podařit zprovoznit úsek alespoň ve dvou jízdních pruzích v roce 2003. Ve stejné době investor dokončí i část obchvatu mezi obcemi Útušice a Sulkov, což umožní provizorní převedení tranzitní dopravy z Plzně na takzvanou vojenskou silnici, která vede kolem obce Štěnovice.

Na poslední úsek obchvatu vedoucí vrchem Valík požádá ŘSD o vydání stavebního povolení v příštím roce. Oproti předchozím úsekům bude podle Laušmana v této lokalitě zřejmě nutné přistoupit k vyvlastňování. "Zatím máme nesouhlasné stanovisko k prodeji skoro třiceti pozemků," upřesnil Laušman.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist