https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/italskou-metropoli-rim-oblehaji-divoci-vepri-racci-mysi-a-hadi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Italskou metropoli Řím obléhají divocí vepři, racci, myši a hadi

18.5.2017 10:00 (ČTK)
Zvířata do města přitahují hory neuklizených odpadků, které se vrší na ulicích, zatímco se Virginia Raggiová, jež se v loňském roce stala starostkou Říma, potýká s organizací účinného odvozu odpadků.
Zvířata do města přitahují hory neuklizených odpadků, které se vrší na ulicích, zatímco se Virginia Raggiová, jež se v loňském roce stala starostkou Říma, potýká s organizací účinného odvozu odpadků.
Nikoli poprvé ve své historii se Řím změnil na obléhané město. Ovšem tentokrát na něj útočí armáda divokých vepřů, racků, myší a dokonce i hadů, napsal zpravodajský server The Times.
 

Tyto nájezdníky do města přitahují hory neuklizených odpadků, které se vrší na ulicích, zatímco se Virginia Raggiová, jež se v loňském roce stala starostkou Říma, potýká s organizací účinného odvozu odpadků.

A zatímco Řím hoří - protože obyvatelé se odmítají vzdát vlastního způsobu "uklízení" odpadků zapalováním nahromaděných kupek - snadný zdroj jídla do města láká divou zvěř.

Jedna z římských učitelek, která minulý měsíc vyšla se skupinou desetiletých dětí do terénu, se na školní zahradě setkala s rodinou divokých vepřů hledajících potravu. Na video se podařilo nahrát velkého kňoura, jak běhá uprostřed dopravy na silnici nedaleko Vatikánu. A v březnu zemřel 49letý muž, když na mopedu narazil do divočáka.

Italská populace divokých vepřů vzrostla na milión kusů poté, co byl do země dovezen větší, rychleji se rozmnožující východoevropský druh. Jejich počet stoupá navzdory tomu, že jen v Toskánsku jich za loňský rok lovci ulovili 100.000 kusů.

Turisté si mezitím v Římě mohou pořídit fotografie racků stojících na střechách aut, kde čekají, až restaurace vynesou ven odpadky. Tráva na dopravních ostrůvcích, která kvůli neobnoveným kontraktům na jejich údržbu přerostla do výše pasu, se stala ideálním životním prostředím pro myši, které lákají hady. A čím dál tím drzejší jsou i vrány - scénu jako z hororu zažila žena, na kterou vrána zaútočila.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist