https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/izraelci-maji-zajem-o-podnikani-v-usteckem-kraji
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Izraelci mají zájem o podnikání v Ústeckém kraji

16.10.2002 08:23 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Zájem investovat do dopravní sítě a podnikat v Ústeckém kraji projevuje několik izraelských podniků a společností. Uvedl to při jednání u hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce izraelský průmyslový manažer Aharon Gelder.
 

Podle něj preferují podnikatelské kruhy z Izraele v Ústeckém kraji výstavbu dopravní infrastruktury, čističek odpadních vod a rezort telekomunikací. Hejtman Šulc při setkání s izraelským manažerem zdůraznil, že pro Ústecký kraj by byla nejpříhodnější izraelská iniciativa v oblasti dopravní infrastruktury. "Po vzoru severomoravské dálnice D47, kterou financuje soukromý zahraniční investor, si dokážu představit podobný projekt i v našem regionu," dodal hejtman Šulc. Podle něj se nabízí možnost dobudování dálničního spojení do Spolkové republiky Německo, které by navazovalo na již zprovoznění úsek z Prahy do Slaného.

Kromě v současnosti budované mezinárodní dálnice D7 by mohl zahraniční investor pomoci s dalším dálničním tahem, na který náš stát v současnosti nemá peníze. Navíc by Ústecký kraj dostavbou komunikace vedoucí ze Slaného přes Louny, Most, Chomutov do německého Chemnitz získal přímé dálniční spojení s mezinárodním letištěm v Praze-Ruzyni.

Izraelského manažera Aharona Geldera uvažovaná výstavba dálničního napojení do Chemnitz zaujala. Hejtmana Šulce ubezpečil, že v nejbližší domě osloví Ministerstvo dopravy a spojů České republiky, do jehož kompetence projekt dálnice patří. Gelder se v Ústí nad Labem dále zajímal o případnou privatizaci nemocnic, které od 1. ledna 2002 přejdou do majetku Ústeckého kraje.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist