https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/j-hradec-pripravuje-revitalizaci-husovych-sadu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jindřichův Hradec připravuje revitalizaci Husových sadů

13.8.2016 12:15 | J. HRADEC (ČTK)
Jindřichův Hradec připravuje revitalizaci Husových sadů, které chce zároveň propojit s Masarykovým náměstím. Obnova parku obsahuje mimo jiné vykácení starých kaštanů a výsadbu nových stromů jírovců pleťových. Město projekt rozdělilo do tří etap a náklady na první z nich činí téměř sedm milionů korun, sdělila novinářům mluvčí jindřichohradecké radnice Karolína Průšová.
 

Město revitalizaci Husových sadů schválilo už před pěti lety, ale k projektu se dostalo až nyní. Podle dendrologického posudku se v parku nacházejí staré stromy s minimální vitalitou. Například v roce 2009 se jeden kaštan zřítil, protože byl shnilý. Město proto k revitalizaci přistoupilo i kvůli bezpečnosti.

"Projekt počítá s odstraněním zídky oddělující Husovy sady a Masarykovo náměstí. Obnova se bude týkat také travnaté plochy, výsadby keřů a květin," řekla Průšová. První fáze projektu začne letos v říjnu.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist