https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jablonec-uvolni-na-deratizaci-300-tisic-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jablonec uvolní na deratizaci 300 tisíc korun

9.2.2002 12:53 | JABLONEC NAD NISOU (ČIA)
Zhruba 300 tisíc korun uvolní letos město Jablonec nad Nisou na plošnou deratizaci, která bude zahájena začátkem března. Mluvčí radnice Milena Jelínková potvrdila, že město vydalo obecně platnou vyhlášku, podle které jsou povinni ochrannou deratizaci provést všichni majitelé nemovitostí.
 

Město provedlo deratizaci naposledy v roce 2000. Její účinnost však dosáhla pouze 60 procent. Podle metodiky Státního zdravotního ústavu ČR je nutné, aby účinnost byla alespoň devadesátiprocentní.

Hlavním důvodem nízké účinnosti podle Jelínkové bylo ignorování pokynů hygieniků. I nyní bude náklady na deratizaci platit vlastník nemovitosti. Při nesplnění obecně platné vyhlášky může být udělena pokuta fyzické osobě do 30 tisíc, právnické osobě až do výše 200 tisíc korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist