https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jablonecti-zastupitele-chteji-prosadit-zakaz-krmeni-holubu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jablonečtí zastupitelé chtějí prosadit zákaz krmení holubů

16.3.2002 10:43 | JABLONEC NAD NISOU (ČIA)
Vyhlášku, která zakazuje krmení divokých holubů na veřejných prostranstvích, připravuje jablonecká radnice. ČIA to potvrdil starosta Jiří Čeřovský. "Je to jediný způsob, jak zabránit jejich přemnožení," řekl Čeřovský a dodal, že podle vyhlášky budou majitelé nemovitostí povinni zajistit objekty proti hnízdění ptáků.
 

Vyhláška by podle Čeřovského mohla vejít v platnost do konce března, pokud ji schválí zastupitelé. "Měli jsme ji už připravenou, ale shledali jsme v ní formální nedostatky. Z textu například nebylo zřejmé, že se zákaz krmení nevztahuje na chovatele na jejich soukromém pozemku," vysvětlil Čeřovský. Odstranění možností dvojího významu bude podle něj trvat několik dnů.

Město připravuje vyhlášku na základě stížností obyvatel. Ti opakovaně upozorňují, že kromě znečišťování a ničení fasád domů a památek mohou holubi přenášet nejrůznější choroby a parazity. Podobná analýza přitom už před dvěma lety potvrdila, že přímo v Jablonci hnízdí více než tisícovka holubů. Pokud by se omezením přísunu potravy jejich výskyt nesnížil, musel by přijít na řadu odborný odchyt do sítí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist