https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jablonecti-zastupitele-znovu-usiluji-o-lyzarske-mistrovstvi-sveta
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jablonečtí zastupitelé znovu usilují o lyžařské mistrovství světa

16.10.2001 11:30 | JABLONEC NAD NISOU (ČIA)
O již třetí kandidaturu Jizerských hor na uspořádání mistrovství světa (MS) v klasickém lyžování, které se bude konat v roce 2007, budou usilovat společně s Libercem také v Jablonci nad Nisou. Pro ČIA to uvedl starosta Jablonce Jiří Čeřovský, podle něhož jablonečtí zastupitelé záměr už schválili. Kandidaturu na šampionát už dříve schválilo také zastupitelstvo v Liberci.
 

Aby sdružení SKI 2007 mohlo poslat světové lyžařské federaci FIS přihlášku s kandidaturou Jizerských hor, chybí ještě souhlas zastupitelstev v Bedřichově a Janově na Jablonecku. O pořadateli MS bude za dva roky rozhodovat kongres FIS ve slovinské Portoroži.

Sdružení SKI se o pořádání MS v klasickém lyžování už dvakrát neúspěšně ucházelo na kongresech FIS v roce 1998 v Praze a letos v červnu v australském Melbourne. Zatímco v prvním případě měli k pořádání MS kritické výhrady ekologové, při druhé kandidatuře došlo mezi nimi a pořadateli ke konsensu a uspořádání šampionátu podpořila česká vláda.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist