https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jaderna-elektrarna-dukovany-letos-investuje-dve-miliardy-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jaderná elektrárna Dukovany letos investuje dvě miliardy korun

5.12.2001 08:47 | DUKOVANY (okres Třebíč) (ČIA)
Celkem dvě miliardy korun plánovala letos investovat do obnovy zařízení Jaderná elektrárna Dukovany. Podle mluvčího elektrárny Petra Spilky byla přibližně polovina této částky investována za první tři čtvrtletí, během posledního by pak měla být vynaložena zbývající část. Nejvíce prostředků směřuje do systému kontroly a řízení, na který bylo určeno 1,4 miliardy korun.
 

Jak Spilka dále uvedl, mimo zvyšování výkonnosti a bezpečnosti jsou investice zaměřeny na prodloužení životnosti. Tu chce vlastník a provozovatel elektrárny, společnost ČEZ, prodloužit z původně stanovených 30 na 40 let. První blok by tak měl být provozován do roku 2025.

Podle podnikatelského a strategického plánu elektrárny by v elektrárně mělo být do roku 2010 proinvestováno 14,2 miliardy korun. Značná část financí bude opět určena pro systém kontroly a řízení. Plán také počítá s rekonstrukcí turbín.

S instalovaným výkonem 1760 megawattů je Jaderná elektrárna Dukovany v současné době největším výrobcem elektrické energie v republice.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist