https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jaderna-elektrarna-dukovany-spusti-reaktor
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jaderná elektrárna Dukovany spustí reaktor

12.5.2002 15:58 | DUKOVANY (ČIA)
Pracovníci Jaderné elektrárny Dukovany by měli v polovině května po měsíční pauze znovu spustit jeden z reaktorů. Ten byl z provozu odstaven kvůli revizi zařízení a výměně čtvrtiny jaderného paliva. ČIA to řekl mluvčí elektrárny Petr Spilka s tím, že budou postupně následovat další plánované odstávky tří bloků tak, aby elektrárna fungovala na podzim letošního roku na plný výkon.
 

"Výměna se bude provádět postupně na jednotlivých blocích do roku 2009 a jen letos se na ni počítá téměř s miliardou korun," poznamenal Spilka. Palivo pro elektrárnu se vyrábí v Rusku z českého uranového koncentrátu. V elektrárně je uloženo množství zhruba na rok provozu.

Jaderná elektrárna Dukovany je s výkonem 1760 megawattů největším zdrojem elektrické energie v České republice. V provozu je už 17 let a v posledních letech pokrývá zhruba čtvrtinu domácí čisté spotřeby elektřiny. Vlastníkem je elektrárenská společnost ČEZ.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist