https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jaderna-elektrarna-dukovany-ziskala-oceneni-ekologicky-podnik
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jaderná elektrárna Dukovany získala ocenění Ekologický podnik

8.10.2001 21:00 | DUKOVANY (ČIA)
Prestižní ocenění Ekologický podnik získala v těchto dnech Jaderná elektrárna Dukovany. Jak ČIA informoval tiskový mluvčí elektrárny Petr Spilka, v termínu od 3. do 5. října proběhl na JE Dukovany certifikační audit pro zjištění souladu s normou ČSN EN ISO 14 001. Tým auditorů holandské agentury Det Norske Veritas byl podle Spilky se způsobem řízení podniku ve vztahu k ochraně životního prostředí velmi spokojen a konstatoval, že byly naplněny všechny prvky normy.
 

Na základě tohoto zjištění vydal Posouzení stávající konformity, kde je konstatováno, že výsledek certifikačního auditu prokázal soulad s požadavky normy, a proto bylo doporučeno vydání certifikátu systému environmentálního managementu s holandskou akreditací.

"Do konce letošního roku bychom chtěli elektrárnu jako ekologický podnik certifikovat i u německého či ještě lépe u rakouského auditora", dodal Spilka.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist