https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jadernou-elektrarnu-dukovany-ceka-mezinarodni-audit
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jadernou elektrárnu Dukovany čeká mezinárodní audit

14.9.2001 10:29 | PRAHA/DUKOVANY (ČIA)
Třítýdenním auditem zaměřeným na jadernou bezpečnost projde v listopadu letošního roku Jaderná elektrárna v Dukovanech (JEDU). Mise Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE) se uskuteční na pozvání vlády, která chce získat uznávané mezinárodní hodnocení pro účely vyjednávání s Evropskou unií. Informoval o tom mluvčí JEDU Petr Spilka.
 

Elektrárna požádala MAAE o složení expertní komise ze zástupců zemí západní Evropy, zejména z členských zemí Evropské unie. Kromě nich budou v komisi i dva Američané, Japonec, Kanaďan a Brazilec. "Prověrky tohoto typu jsou užitečné z několika důvodů... Mimo jiné vysloví komise v závěrečné zprávě určitá doporučení, která pak po roce přijede zkontrolovat," uvedl zástupce ředitele pro jadernou bezpečnost a techniku JEDU Ivo Kouklík.

V současné době je příprava na misi MAAE, která je organizací spadající pod OSN, v konečné fázi. "Soustřeďujeme se na poslední proškolení a seznámení všech našich zaměstnanců s principy chování při takovémto auditu," dodal Kouklík. "V letošním roce jsme navíc zajeli na zkušenou také do Jaderné elektrárny Temelín, kde tato mise rovněž pracovala."


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist