https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jan-reich-vystavuje-cernobile-snimky-ceske-krajiny
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jan Reich vystavuje černobílé snímky české krajiny

11.3.2001 10:55 | PRAHA (ČIA)
Snímky městských zákoutí a venkovské krajiny Jana Reicha vystavuje v těchto dnech Pražský dům fotografie. Expozice zahrnuje snímky od roku 1973, kdy začal vznikat autorův cyklus "Venkov". Na mnoha fotografiích je zachycen kraj kolem Křemenice u Sedlčan, kde si v roce 1980 Reich pořídil dům.
 

Jan Reich (narozen 1942) po maturitě vystřídal řadu dělnických zaměstnání, z nichž nejinspirativnější pro něj byla práce v Cirkuse Evropa a v Cirkuse Kludský. V roce 1970 absolvoval Filmovou akademii múzických umění (FAMU) a od té doby se věnuje výhradně fotografii. Vytvořil dokumentární cyklus "Mizející Praha" (1971 až 1974) a subjektivněji laděné soubory "Periférie" a "Město". V osmdesátých letech vznikl cyklus "Čechy - krajina". J. Reich je autorem několika obrazových publikací ("Severní Čechy", "Chodsko", "Malá Strana") a jeho jméno nechybí v žádné prestižní přehlídce české fotografie.

Výstavu je možné zhlédnout do 18. března, a to denně od 11do 18 hodin.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist