https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/je-dukovany-investuje-miliardu-korun-do-obnovy-systemu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

JE Dukovany investuje miliardu korun do obnovy systému

28.3.2002 09:01 | DUKOVANY (ČIA)
Téměř miliardu korun investuje letos do obnovy systému kontroly a řízení Jaderná elektrárna (JE) Dukovany. ČIA to ve středu 27. března řekl ředitel elektrárny Aleš John s tím, že se jedná o největší investiční akce letošního roku.
 

"Obnova systému kontroly a řízení se bude provádět postupně na jednotlivých blocích, a to až do roku 2009. Počítá se na ně s investicemi zhruba 20 miliard korun," uvedl John. Jak upřesnil, po skončení programu obnovy se pravděpodobnost možného úniku radiace stokrát sníží. "Reálně to znamená, že pravděpodobnost jednoho úniku připadá na časový interval milion let," dodal.

JE Dukovany je s instalovaným výkonem 1,76 tisíce megawattů největším zdrojem elektrické energie v České republice. V provozu je už 17 let a v posledních letech pokrývá zhruba čtvrtinu domácí čisté spotřeby elektřiny. Vlastníkem je elektrárenská společnost ČEZ.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist