https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/je-temelin-dokoncuje-testovani-na-75-procentech-vykonu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

JE Temelín dokončuje testování na 75 procentech výkonu

19.12.2001 13:23 | TEMELÍN (okres České Budějovice) (ČIA)
Podetapu testování na úrovni 75 procent výkonu reaktoru dokončují zaměstnanci Jaderné elektrárny Temelín (JETE). Zároveň připravují dokumentaci k žádosti o povolení zvýšení výkonu až na 90 procent nominální hodnoty. Výkon turbogenerátoru nyní dosahuje 700 až 715 MW. ČIA o tom informoval mluvčí JETE Milan Nebesář.
 

Spouštění JETE ovšem oproti plánu opět nabralo několikadenní zpoždění. Odhady z minulého týdne totiž hovořily o uzavření zkoušek na 75 procentech nejpozději o víkendu. Celkový harmonogram, který počítá se zahájení trvalého komerčního provozu na 100 procentech výkonu v únoru příštího roku je tak stále napjatý.

Pracovníci elektrárny v úterý 18. prosince úspěšně dokončili poslední obtížný test v rámci současné podetapy - zkoušku zatížení turbonapájecího čerpadla. Dokončena byla také zkouška automatiky postupného spouštění a zatěžování jednoho systémového dieselgenerátoru a kontrola jednoho systému I. kategorie zajištěného napájení.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist