https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/je-temelin-obnovila-testovani-pri-stoprocentnim-vykonu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

JE Temelín obnovila testování při stoprocentním výkonu

14.1.2002 11:52 | PRAHA (ČIA)
Po nedávném výpadku prvního bloku v Jaderné elektrárně Temelín (JETE) se v sobotu 12. ledna jejím zaměstnancům podařilo obnovit stoprocentní výkon reaktoru. Do dnešního ráno tak již bylo provedeno několik zkoušek včetně testu dynamických vlastností turbíny. ČIA o tom informoval tiskový mluvčí JETE Milan Nebesář.
 

Přifázované turbosoustrojí JETE dodává v této chvíli do rozvodné sítě přibližně 990 až 1010 MW elektrické energie. Technici pokračují v sérii asi 300 zkoušek, které budou posledními před definitivním uvedením prvního bloku do zkušebního komerčního provozu. Ještě předtím však bude podle Nebesáře následovat asi dvoutýdenní odstávka reaktoru.

"Připravuje se zkouška odstavení jedné větve nízkotlaké regenerace a její opětovné najetí. V reaktoru se připravuje měření stacionární xenonové otravy a šumových charakteristik," upřesnil Nebesář nejbližší program testování. "V současné době pracovníci elektrárny provádějí měření vlhkosti páry na všech parogenerátorech a teplot důležitých uzlů při provozu vzduchotechnických systémů a při jejich výpadcích."


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist