https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/je-temelin-pozada-o-zvyseni-vykonu-reaktoru-na-maximum
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

JE Temelín požádá o zvýšení výkonu reaktoru na maximum

4.1.2002 15:07 | TEMELÍN (ČIA)
Provedením závěrečných zkoušek ukončili ve čtvrtek 3. ledna pracovníci Jaderné elektrárny Temelín (JETE) etapu testování s výkonem reaktoru do 90 procent. Její provozovatel, společnost ČEZ, nyní spolu s dokumentací ke zkouškám předá Státnímu úřadu pro jadernou bezpečnost i žádost o povolení ke zvýšení výkonu prvního bloku na 100 procent. ČIA o tom informoval tiskový mluvčí JETE Milan Nebesář.
 

Při stoprocentním zatížení technici provedou poslední etapu zkoušek v rámci uvádění prvního bloku do komerčního provozu. Zkušební jednoroční období komerčního provozu má podle dřívějšího slibu ministra průmyslu a obchodu Miroslava Grégra začít nejpozději v únoru letošního roku.

V rámci dokončení etapy pracovníci JETE ve čtvrtek uskutečnili například kontrolu hladin parogenerátorů při provozním tlaku a skončily i zkoušky regulace hladiny ve sběrači separátu. Výkon trubogenerátoru, který je přifázován do rozvodné sítě, dosahuje nyní asi 890 MW.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist