https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/je-temelin-prosla-prvnimi-testy-pri-zvysenem-vykonu-reaktoru
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

JE Temelín prošla prvními testy při zvýšeném výkonu reaktoru

23.10.2001 11:22 | TEMELÍN (okres České Budějovice) (ČIA)
Pracovníci Jaderné elektrárny Temelín (JETE) zahájili proces testů na úrovni 75 procent výkonu reaktoru. V průběhu pondělí 22. října byla provedena úvodní diagnostická měření při zkoušce regulace teploty mazacího oleje turbíny. ČIA o tom informoval tiskový mluvčí JETE Milan Nebesář.
 

Výkon turbogenerátoru je stabilizován na úrovni těsně nad 700 MW, dnes ráno dodávala elektrárna do rozvodné sítě 711 MW. "Při tomto provozu bloku probíhá řada diagnostických měření na reaktoru, turbíně, turbonapájecích čerpadlech, kondenzátorech a dalších zařízeních," uvedl Nebesář.

Podle něj se pracovníci elektrárny chystají provést další měření tepelné bilance bloku a diagnostická měření generátoru a kalibrace přístrojů měření neutronového toku v reaktoru pro danou výkonovou hladinu. Podetapa na úrovni 75 procent výkonu by podle dřívějšího prohlášení Nebesáře měla v ideálním případě trvat asi jeden měsíc.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist