https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jednani-o-cene-dalnice-d47-se-protahne-az-do-kvetna
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jednání o ceně dálnice D47 se protáhne až do května

1.3.2003 11:39 | PRAHA (ČIA)
K dohodě o ceně dálnice D47 z Lipníka nad Bečvou do Ostravy stále ještě nedospělo jednání mezi státem a izraelským investorem Housing & Construction (HaC). Jednání budou patrně trvat další dva měsíce, i když vláda původně chtěla spory vyřešit do poloviny března. Informovala o tom Mladá fronta Dnes.
 

"Zůstávají nevyjasněné problémy hlavně s určením ceny a s finančním modelem. Hraniční termín, kdy by měla vláda o smlouvě rozhodnout, je 28. květen," uvedl pro MfD náměstek ministra dopravy Jiří Kubínek. Cena celého projektu se nyní odhaduje na 112 až 115 miliard korun místo původních 125 miliard. Ve hře je stále i varianta, že vláda smlouvu s H&C o výstavbě dálnice zruší.

Smlouvu o výstavbě dálnice D47 podepsal se společností H&C v červnu 2002 tehdejší ministr dopravy Jaromír Schling (ČSSD). Cena stavby byla určena na maximálně 125 miliard korun v cenách roku 2001. Stát by splácel zhruba osm miliard korun ročně, po splacení by dálnice přešla do vlastnictví státu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist