https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jednani-prazskych-zastupitelu-narusila-skupina-aktivistu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jednaní pražských zastupitelů narušila skupina aktivistů

21.6.2019 00:06 | PRAHA (ČTK)
Jednaní zastupitelů hlavního města včera narušila skupina asi dvou desítek aktivistů, kteří při tzv. interpelacích radních protestovali kvůli zhoršujícímu se klimatu. Na vedení města apelovali, aby se zapojilo do boje za zlepšení klimatu. Protestující si nejdříve lehli na zem. Následně někteří z jejich řečníků nerespektovali jednací řád a do mikrofonu mluvili bez dovolení. Náměstek primátora Petr Hlaváček (za TOP 09), který v té chvíli schůzi předsedal, musel jednání na deset minut přerušit.
 

Aktivisté přišli oblečeni v černém a s sebou přinesli také rakev, kterou upozorňovali na to, že pokud se nezmění přístup ke stavu klimatu, lidstvo vymře. Při příchodu k lavicím radních jeden z nich hrál umíráček na trubku. Předseda pražských Zelených Vít Masare radním vytkl, že nejednají dost rychle a ambiciózně.

Další z protestujících pronesla smuteční řeč za lidi, kteří kvůli klimatickým změnám a poškozeným ekosystémům přišli o domov. Následně si sám vzal slovo další z aktivistů a ze sálu se začaly ozývat výkřiky. Hlaváčkovo napomenutí mluvčí nerespektoval, ten proto včera krátce po 13:00 vyhlásil přestávku.

Aktivisté upozorňující na změny klimatu se zúčastnili jednání zastupitelstva již po několikáté. Při interpelacích si vždy lehli s transparenty na zem do chodbičky mezi lavicemi zastupitelů a radních.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist