https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jedy-do-labe-zrejme-vypustila-setuza
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jedy do Labe zřejmě vypustila Setuza

15.8.2000 17:30 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Stovky mrtvých ryb, které v minulém týdnu objevili rybáři v Labi v Úst nad Labem, zřejmě způsobila tamější akciová společnost Setuza. Tvrdí to alespoň Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP). Podle vedoucí ochrany vod v ústecké pobočce inspekce Hany Rathanové se inspektorům nepodařilo prokázat, že by tok pod výpustí z čistírny odpadních vod znečistil někdo jiný, než Setuza.
 

"Šetření sice stále ještě probíhá, ale jiný únik škodlivých látek jsme nikde nezaznamenali. V současné době probíhají šetření uvnitř Setuzy," uvedla Rathanová s tím, že konečné výsledky šetření budou známy za několik týdnů.

Zástupci Setuzy přiznali, že z výroby unikl Martipal. Podle vedení společnosti ale tato látka otrávit ryby nemohla, protože není zdraví škodlivá.


reklama

 
Jakub Sekyra

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist