https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jete-dnes-snizila-vykon-reaktoru
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

JETE dnes snížila výkon reaktoru

12.10.2001 12:04 | TEMELÍN (ČIA)
Postupné snižování výkonu reaktoru a turbosoustrojí dnes hodinu po půlnoci zahájil provozní personál Jaderné elektrárny Temelín (JETE). Ve čtyři hodiny ráno byl turbogenerátor odpojen od sítě a výkon reaktoru byl snížen na 2,5 procenta jeho nominální hodnoty. V průběhu soboty 13. října by se měl výkon reaktoru opět začít zvyšovat. ČIA to dnes sdělil tiskový mluvčí JETE Milan Nebesář.
 

Pracovníci elektrárny během včerejšího dne provedli zkoušku pohyblivosti armatur a odzkoušeli také provoz dmychadla systému spalování vodíku. Jednalo se o poslední zkoušku před plánovanou krátkodobou odstávkou bloku. V průběhu odstávky bude provedena drobná údržba zařízení sekundární části a přípravné práce pro pokračování plánovaných zkoušek energetického spouštění.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist