https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jih-moravy-ziskal-pres-14-milionu-korun-dotace-z-cbc-phare
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jih Moravy získal přes 14 milionů korun dotace z CBC PHARE

4.11.2002 09:15 | BRNO (ČIA)
Úhrnem 469 763 eur, tedy asi 14,1 milionu korun, získali žadatelé z jihu Moravy na realizaci 22 projektů přeshraniční spolupráce sousedních česko-rakouských regionů. Souhlas s přidělením grantů obdržel sekretariát Společného fondu malých projektů CBC PHARE od Delegace Evropské komise se sídlem v Praze. ČIA o tom informoval Vladimír Gašpar, ředitel Regionální rozvojové agentury jižní Moravy, která funkci sekretariátu CBC PHARE v regionu vykonává.
 

Žádosti mohly uplatnit neziskové organizace, občanská sdružení, obce a města z okresů Brno-město, Brno-venkov, Břeclav, Hodonín a Znojmo v Jihomoravském kraji a Jihlava a Třebíč z kraje Vysočina. Projekty mohou být zahájeny ještě letos v listopadu, ukončeny však musí být nejpozději do 30. června 2004.

Devět malých infrastrukturálních projektů získalo finanční dotaci 310 219 eur, to je zhruba 9,3 milionu korun. Nejvyšší částka, rovných 50 tisíc eur, tedy asi 1,5 milionu korun, připadla na kanalizaci a protipovodňová opatření v obci Nikolčice na Břeclavsku, kde finanční dotace tvoří 74 procenta celkových nákladů akce. Pro kanalizaci chatové oblasti Okrouhlík získala obec Čížov na Jihlavsku 49 672 eur, představujících přibližně 59 procent nákladů na akci.

Granty v objemu 159 544 eur, to je 4,78 milionu korun, napomohou žadatelům k realizaci 13 projektů charakteru people-to-people. Největší finanční dotaci 15 tisíc eur získal projekt zajišťující účast hudebníků z dolnorakouského Retzu na 8. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu třinácti měst Concertus Moraviae v roce 2003. Příspěvek tvoří 88,2 procenta předpokládaných nákladů. Celkově 80,7 procenta nákladů má uhradit přidělená dotace 14 950 eur Střední vinařské škole ve Valticích sérii seminářů o víně, spojených s víkendovými kurzy pro odbornou i laickou veřejnost.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist