https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jihlava-laka-investory-do-prumysloveho-parku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jihlava láká investory do průmyslového parku

14.1.2003 19:29 | JIHLAVA (ČIA)
O změně cen pozemků průmyslového parku uvažuje jihlavský magistrát. O vstup do průmyslové zóny, která město přišla na 114 milionů korun, totiž zatím neprojevil zájem jediný významný investor. ČIA to potvrdila Alena Kottlová z magistrátu města. "Je zatím předčasné mluvit o tom, že budeme hýbat cenami, ale jsme i na tuto variantu připraveni," řekla Kottová. Město stanovilo prodejní cenu 350 korun za metr čtvereční.
 

Magistrát nestanovil pro výběr investorů žádná přísná kritéria a nechce zatím ani firmy finančně zvýhodňovat. "Některá města například nabízejí investorům nižší prodejní cenu, když zřídí velký počet pracovních příležitostí. K tomuto korku přistoupíme až v případě, že se nám za půl roku nepovede získat žádnou firmu," dodala Kottová.

Průmyslový park byl dokončen na začátku prosince loňského roku. Na jeho výstavbu přispělo město z rozpočtu 80 miliony, zbytek z celkové částky 114 milionů korun pokryla státní dotace. Průmyslová zóna má rozlohu 46 hektarů a radní předpokládají, že bude zaplněna nejpozději do dvou let.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist