https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jihlavska-zoo-se-domlouva-na-splatkach-za-zabiteho-plamenaka
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jihlavská zoo se domlouvá na splátkách za zabitého plameňáka

24.5.2017 07:00 | JIHLAVA (ČTK)
Hejno plameňáků se v zahradě v těchto dnech rozrůstá. Někteří plameňáci ještě sedí v hnízdech, jiní už vyvádějí mláďata. / ilustrační foto
Hejno plameňáků se v zahradě v těchto dnech rozrůstá. Někteří plameňáci ještě sedí v hnízdech, jiní už vyvádějí mláďata. / ilustrační foto
Jihlavská zoologická zahrada se domlouvá na splátkách za plameňáka, jehož v březnu zabily tři malé děti. Jejich rodiny by měly dohodu obsahující splátkový kalendář podepsat do konce měsíce. Pokud ji podepíšou a budou stanovené částky splácet, zahrada na ně nepodá žalobu, což zvažovala. ČTK to včera řekl mluvčí zoo Martin Maláč. Škoda za zabitého plameňáka převyšuje 30.000 korun.
 

Tři chlapci mladší deseti let vnikli do zoo a v ubikaci plameňáků ubili kameny a kopanci jednoho samce. Zákonní zástupci dětí se krátce nato přišli do zoologické zahrady omluvit s tím, že škodu nahradí. Později ještě přišli do zoo na brigádu, ale žádné peníze neposlali. Vedení zahrady jim poslalo upozornění a pak prostřednictvím právníka i předžalobní výzvu. "Nic se nedělo," uvedl mluvčí.

Posun nastal, když do záležitosti vstoupili pracovníci charity v roli prostředníka mezi všemi třemi rodinami, zahradou a jejím právníkem. Podle prvního návrhu nabídly rodiny zoo měsíčně splácet v součtu 3000 korun. Zahrada ale požadovala navýšení měsíční splátky zhruba o 1500 korun, tak, aby byla celá suma za zabitého plameňáka uhrazena do konce kalendářního roku. "Tenhle návrh byl všemi akceptován a do konce měsíce by zástupci všech tří rodin měli smlouvu podepsat," uvedl mluvčí zoo.

Hejno plameňáků se v zahradě v těchto dnech rozrůstá. Někteří plameňáci ještě sedí v hnízdech, jiní už vyvádějí mláďata.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist