https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jihoceske-matky-potesila-vyzva-nemecke-vlady-zastavit-temelin
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jihočeské matky potěšila výzva německé vlády zastavit Temelín

17.7.2001 18:06 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Jihočeské matky přivítaly výzvu německé vlády k zastavení provozu Jaderné elektrárny Temelín. "Uvidíme, co nakonec vyjde oficiálně, ale i tak to vnímám jako pozitivní signál," řekla Dana Kuchtová z Jihočeských matek.
 

Ekologické sdružení, které bojuje proti Temelínu řadu let, chápe německou výzvu jako velkou naději. "Naše vláda sice ignoruje všechny výzvy z Rakouska, ale věřím, že Německo nebude brát na lehkou váhu. To by znamenalo velkou hrozbu izolace České republiky. Mám jen obavy, že diplomaté se budou snažit všechno zamést pod koberec," uvedla Kuchtová s tím, že německé prohlášení pouze potvrdilo stále sílící trend ve střední Evropě.

Šéf protemelínského sdružení Jihočeští taťkové Jiří Tyc je přesvědčený, že jde o čistě politické prohlášení učiněné bez nějakých odborných argumentů. "Už teď kvůli levné elektřině z východu v Německu propouštějí dělníky. U našich západních sousedů je dost elektráren v horším stavu než je Temelín," uvedl Tyc.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist