https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jihocesky-hejtman-odpovedel-na-otevreny-dopis-gumpingera
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jihočeský hejtman odpověděl na otevřený dopis Gumpingera

28.8.2001 15:16 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Písemnou odpověď poslanci hornorakouského zemského sněmu Otto Gumpingerovi na jeho otevřený dopis odeslal dnes hejtman Jihočeského kraje Jan Zahradník. Gumpinger hejtmana požádal, aby svým vlivem přispěl k zastavení temelínské elektrárny.
 

"Pro mne je naprosto nepřijatelný neodborný a zavádějící pohled na záležitosti v souvislosti s temelínskou elektrárnou, hledání absurdních souvislostí i medializace vykonstruovaných tvrzení," píše jihočeský hejtman. "Tyto snahy považuji za nebezpečné, nezodpovědné a bezohledné, protože nepřinášejí nic prospěšného a dokonce jsou v rozporu s dohodami z Melku. Odmítám se proto na nich jakkoli podílet a zcela se od nich distancuji," pokračuje.

Gumpinger ve svém dopise tvrdil, že Jaderná elektrárna Temelín ohrozí zásobování jihočeského obyvatelstva pitnou vodou a žádal Zahradníka, aby zabránil tomuto nebezpečí.

"Přesto nebo snad právě proto, že máme na temelínskou jadernou elektrárnu rozdílné názory, jsem připraven se osobně s Vámi, vážený pane poslanče, sejít a diskutovat," zakončil hejtman svou odpověď.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist