https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jihocesky-hejtman-oslovi-partnery-pro-eurokoridor-sever-jih
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jihočeský hejtman osloví partnery pro Eurokoridor Sever - Jih

19.12.2001 11:00 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Záměr Jihočeského kraje na založení Eurokoridoru Sever - Jih (ECNS) jako seskupení regionů Spolkové republiky Německo, Rakouska a České republiky schválili na společném jednání v Praze v úterý 18. prosince hejtmani Ústeckého kraje Jiří Šulc, Středočeského kraje Petr Bendl, Jihočeského kraje Jan Zahradník a pražský primátor Jan Kasl. "Účastníci jednání se shodli na tom, že eurokoridor je standardní struktura Evropské unie, směřující k podpoře komunikace mezi regiony," uvedla dnes tisková mluvčí Krajského úřadu Jihočeského kraje Maria Ptáčková.
 

Cílem seskupení regionů bude podle Ptáčkové podporovat vytvoření páteřní infrastruktury, která umožní regionům rozvoj jejich potenciálů, pokrytí potřeb obyvatel, návštěvníků i podnikatelských subjektů včetně udržitelného rozvoje s přiměřenou ekologickou zátěží. "Hejtmani a primátor hlavního města Prahy se shodli na ustavení pracovní skupiny, tvořené zástupci jednotlivých regionů, která připraví dokumenty pro založení ECNS," řekla Ptáčková.

Dodala, že hejtmana Jihočeského kraje Jana Zahradníka pověřili, aby oslovil představitele Spolkové země Sasko, vládního okrsku Dolní Bavorsko a země Horní Rakousko s nabídkou podílet se na založení ECNS jako zakládající členové. "Součástí schváleného memoranda je rovněž i vyjádření vůle regionů spolupodílet se na financování aktivit ECNS," dodala.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist