https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jihocesky-kraj-nabizi-mapy-cyklotras
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jihočeský kraj nabízí mapy cyklotras

29.6.2002 15:59 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Tři mapy s nabídkou 2500 kilometrů cyklotras nabízí nyní turistům Jihočeský kraj. "Trojice map zahrnuje cyklotrasy od Telče v kraji Vysočina až po Železnou Rudu v Plzeňském kraji," shrnul Marcel Goetz, vedoucí Turistického a mapového centra jižní Čechy, které se na mapách společně s krajským úřadem a dalšími institucemi podílelo.
 

První cyklotrasa na jihu Čech mezi Českými Budějovicemi a Hlubokou nad Vltavou byla otevřena před pěti roky. "Ta je nyní součástí evropské cyklotrasy číslo 12 mezi Norskem a Itálií. Loni vyšly dva díly jihočeských cyklomap. V prvním je přes tisíc kilometrů tras v okolí jihočeské metropole, ve dvojce je celá Šumava až po Novohradské hory," připomněl Goetz s tím, že tento týden vydaný třetí díl zahrnuje oblast od Telče po Frymburk u přehradní nádrže Lipno. "Nyní bude důležité vysokou kvalitu cyklotras a turistických cílů nabídnout a prodat i v evropském měřítku a se ziskem pro region," dodal.

Tvůrci map jihočeských cyklotras v čele s Nadací pro výstavbu cyklostezek připravují další publikace. Brzy má vyjít průvodce Na kolech za lidovou architekturou jižních Čech.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist