https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jihocesky-kraj-neschvalil-prispevek-na-asanaci-radioaktivnich-kalu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jihočeský kraj neschválil příspěvek na asanaci radioaktivních kalů

12.12.2001 10:40 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Rozpočet Jihočeského kraje pro rok 2002 schválilo v úterý 11. prosince zastupitelstvo kraje. "Schválený rozpočet je vyrovnaný. Výši příjmů 4,465 miliardy korun odpovídá výše výdajů," uvedla tisková mluvčí Krajského úřadu Maria Ptáčková.
 

Konečná podoba rozpočtu zhruba odpovídá návrhu, který byl zastupitelstvu předložen. K mírným změnám došlo u výdajů na chod krajského úřadu. Původně navrhovanou částku zastupitelé snížili o 6200 korun na 767 171 korun. "Další změna se týká rezerv. Částka 136,05 milionu korun byla navýšena na 141,25 milionu. Z rezerv bude vyčleněno 9,2 milionu korun na dotace obcím na dobrovolné sbory hasičů, přičemž se s touto částkou původně počítalo pro realizaci programu rozvoje kraje," řekla mluvčí. Kromě toho byla z jednoho milionu na dva navýšena částka na neinvestiční příspěvky nezřizovaným organizacím ve školství.

Po bouřlivé diskuzi zastupitelé nakonec odmítli návrh zástupce hejtmana Jiřího Vlacha vyčlenit z rozpočtu částku 2,4 miliony korun na projekt asanace radioaktivních kalů po podniku na zpracování uranové rudy MAPE Mydlovary.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist