https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jihocesky-kraj-predstavuje-sve-odpadove-hospodarstvi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jihočeský kraj představuje své odpadové hospodářství

23.5.2002 14:41 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
S navrhovanou koncepcí odpadového hospodářství Jihočeského kraje a s dalšími aktivitami v oblasti životního prostředí se mohou seznámit návštěvníci výstavy Hobby, která ve středu 22. května začala v Českých Budějovicích. "Společná expozice Jihočeského kraje a společnosti ECO trend, s. r. o., která koncepci odpadového hospodářství zpracovává, je v pavilonu R3," uvedla dnes mluvčí krajského úřadu Maria Ptáčková.
 

Jednou z povinností, které krajům ukládá zákon, je zpracování koncepce odpadového hospodářství dle zákona o odpadech. "Jihočeský kraj má v rámci České republiky výjimečné postavení, neboť první návrh "krajské koncepce" zpracovala již v prosinci loňského roku firma ECO trend z podnětu akciové společnosti Jihočeská energetika. Důvodem byla práce na projektu Využití komunálního odpadu jako paliva ve Výtopně Mydlovary v návaznosti na přípravu České republiky na vstup do Evropské unie a měnící se legislativní požadavky," připomněla mluvčí.

K výslednému návrhu se podle Ptáčkové může veřejnost vyjádřit i prostřednictvím ankety na výstavě Hobby, kde pracovníci odboru životního prostředí krajského úřadu i zástupci zpracovatelské firmy ECO trend poskytnou zájemcům odborný výklad. Vyhodnocení všech připomínek včetně zpracování návrhové části koncepce by mělo být dokončeno v říjnu letošního roku.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist