https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jihocesky-kraj-stavi-most-pres-vltavu-za-80-milionu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jihočeský kraj staví most přes Vltavu za 80 milionů

31.7.2002 12:36 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Nový silniční most přes řeku Vltavu budou v Boršově nad Vltavou na Českobudějovicku stavět společnosti Swietelsky a JHP mosty České Budějovice. Ty zvítězily ve veřejné obchodní soutěži Krajského úřadu Jihočeského kraje na zhotovitele stavby. "Vše nasvědčuje tomu, že stavba za zhruba 80 milionů korun, která potrvá 16 měsíců, by měla být zahájena v průběhu měsíce srpna," řekla dnes ČIA tisková mluvčí krajského úřadu Maria Ptáčková.
 

Nový most je podle mluvčí jednou z nejnákladnějších staveb v režii Jihočeské kraje. "Už před pěti lety byla totiž kvalita jeho konstrukce zařazena do kategorie velmi špatný, a tak padlo rozhodnutí postavit ve stejném místě most nový, který bude vyhovovat současným zátěžovým podmínkám," připomněla Ptáčková.

Jihočeský kraj by měl v letošním roce dostat ze Státního fondu dopravní infrastruktury téměř 706 milionů korun. Z této sumy je 542 milionů korun určeno na opravu a údržbu silnic II. a III. třídy ve vlastnictví kraje. Rozpočet kraje pro rok 2002 je vyrovnaný. Výši příjmů 4,465 miliardy korun odpovídá výše výdajů.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist