https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jihocesky-vodarensky-svaz-zrejme-nebude-zdrazovat
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jihočeský vodárenský svaz zřejmě nebude zdražovat

16.11.2001 14:17 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Na současné úrovni 11,97 koruny za metr krychlový zřejmě zůstane i v příštím roce cena vody, kterou dodává Jihočeský vodárenský svaz (JVS) obcím na jihu Čech. "Již tři roky udržujeme stejnou cenu. Během dalších osmi let se zvýší nejvíce o dvě koruny," uvedl ředitel JVS Karel Charvát.
 

Vodárenská soustava jižní Čechy, kterou tvoří vodní nádrž Římov, úpravna vody Plav, spolupracující zdroje Tábor a Prachatice a úpravna Pořešín, dodala v roce 2000 do 130 obcí se zhruba 381 tisíci obyvateli asi 24 milionů m3 vody. To je přibližně třetina projektované kapacity. V posledních letech spotřeba vody u obyvatelstva klesala. "Jsme přesvědčeni, že už k dalšímu poklesu nedojde. Spíše čekáme mírný nárůst spotřeby," řekl Charvát.

JVS je zájmové sdružení jihočeských měst a obcí. Zajišťuje správu, provoz a rozvoj zařízení pro zásobování pitnou vodou a k odvádění a čištění odpadních vod. Od svého založení v roce 1993 investoval do vodárenské soustavy zhruba půl miliardy korun. Jak Charvát dodal, JVS ročně vynakládá přibližně 60 milionů korun na investice a 10 milionů na opravy.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist