https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jihocesti-tatkove-vini-odpurce-jete-z-roznecovani-vasni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jihočeští taťkové viní odpůrce JETE z rozněcování vášní

5.5.2001 15:36 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Občanské sdružení Jihočeští taťkové viní odpůrce Temelína z rozněcování vášní. Vyplývá to z prohlášení, s nímž se sdružení obrátilo na rakouské i české představitele protitemelínských aktivit.
 

"Vyzýváme ty, kteří vedou odpor proti jaderné elektrárně Temelín a rozněcují nesmyslné vášně mezi rakouskými a českými občany, jmenovitě oba pány Pühringery, pana Gumpingera a za českou stranu paní Kuchtovou, aby si uvědomili nebezpečí, která vyplývají z jejich jednání a aby přijali osobní zodpovědnost za zhoršující se vztahy mezi českou a rakouskou veřejností. Naše výzva je o to důraznější, neboť někteří z výše jmenovaných mají dnes na konferenci v Passově opět argumentovat proti Temelínu a roznášet strach, tentokrát mezi občany Bavorska. Máme oprávněné obavy o narušení vztahů mezi českými a bavorskými občany," konstatuje se v dokumentu, který "taťkové" zaslali i médiím.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist